JavaScript SDK IFrame Sluiten Step 1: Include the Javascript-SDK on your page once, ideally right after the opening hoofdtekst tag.

Interim IB Marjolein

Interim intern begeleiding, management, trainingen en coaching op het gebied van onderwijs, opbrengsten, organisatie, beleid en zorg.

OPLEIDING PEDAGOGIEK

 

In 2002 ben ik afgestudeerd Onderwijskundige met specialisatie Leerproblemen en vakken orthopedagogiek. Wat heeft deze studie mij als interne begeleider geboden op de drie vakgebieden orthopedagogiek, leerproblemen en onderwijskunde?

Orthopedagogiek

Bij orthopedagogiek begin je met de theorie over probleemgedrag en het ontstaan daarvan. Daarnaast krijg je vakken die zijn gericht op kinderen met een verstandelijke handicap, autisme of andere ontwikkelingsstoornissen, school- en leerproblemen en jeugdhulpverlening. Je leert een grondige analyse te maken van de opvoedingsproblemen bij een kind en vervolgens een passende behandeling voor het kind te zoeken.

Leerproblemen

Deze specialisatie richt zich op problemen die bij leren kunnen optreden. Je doet kennis op over de manier waarop kinderen leren, waar het mis kan gaan en welke rol de omgeving daarbij kan spelen. Voorbeelden van thema’s binnen leerproblemen zijn: leren in het brein, mijn hoofd is een zeef, dyslexie, dyscalculie, hoe je leesproblemen voorkomt, digitaal leren en Nederlands als Tweede Taal (NT2).

Onderwijskunde (leren op school)

Bij onderwijskunde bestudeer je het leren in krachtige leeromgevingen op school. Je leert omgaan met vragen als: Vinden leerlingen/studenten het prettig om in groepjes te werken, of leren ze juist liever alleen? Leren ze meer en beter als ze zelf kunnen bepalen wat en hoe ze leren? Welke onderwijsvorm kan een docent het beste kiezen om leerlingen gemotiveerd te laten leren? Je besteedt onder andere gedurende de opleiding veel aandacht aan het beleid.

Contactgegevens

Marjolein van Leeuwen

KvK 71022511

06-24236946
Stuur een email

Interim-IB-Marjolein

15 + 4 =